Geboorte

Wanneer je bevalt, gaat alles in een roes voorbij. Vaak worden er snel snel een paar foto’s gemaakt, maar je kan er ook voor kiezen deze ervaring te laten vastleggen op een professionele manier. De ondersteuning van je man tijdens de weeën, de eerste blik, … Het zijn herinneringen die vervagen, maar dankzij deze foto’s voor altijd bij jullie blijven.

Een bevallingsreportage kost 850 euro. Ik ben bij je vanaf het moment dat de arbeid goed begonnen is, tot na de eerste verzorging van je kindje. Achteraf krijg je alle digitale bestanden op USB-stick.

Getuigenissen

Toen bleek dat de fotografe die we geboekt hadden door omstandigheden niet kon aanwezig zijn bij de geboorte van ons derde kindje, was ik erg blij dat we Saartje bereid vonden om redelijk last minute in te vallen. Ze kwam even thuis om kennis te maken, de omgeving en de kamers al wat te bekijken en nam en passant nog wat fijne familiefoto’s (de laatste met ons 4!). Het klikte voor ons allemaal en we voelden ons heel erg op ons gemak. Dat gevoel is eigenlijk nooit meer weggegaan. Toen mijn man Saartje om 03u ’s nachts opbelde met de boodschap ‘het is begonnen, kom maar af!’, begon het avontuur echt. Ik zat rustig mijn weeën op te vangen in de living, toen eerst onze doula Line, daarna Saartje en later ook de vroedvrouw binnen druppelden. Ik was me telkens heel bewust van hun aanwezigheid, het was een lijstje van belangrijke personen dat in mijn hoofd nog even afgewerkt moest worden. Saartje is vrijwel meteen foto’s beginnen nemen, maar ik heb me er echt, letterlijk, geen moment aan gestoord. Ik wilde ook zo graag, eindelijk, bij mijn derde (en laatste) bevalling, echt mooie foto’s. Saartje was er, altijd en overal, maar voor mij was dat een geruststelling, als ik het al moet benoemen. Geen enkele keer vond ik het vervelend, heb ik me gestoord, liep ze in de weg of heb ik me afgevraagd of ik er wel ‘mooi’ op stond. Het was gewoon fijn om haar in de buurt te hebben. De hele bevalling bleef ze hier (al moet ik toegeven dat dat bij een derde niet zo heel erg lang is…), ook toen onze oudste zoon (toen 5) erbij werd gehaald om zijn broertje te begroeten. Ook dat moment dat onze dochter (toen bijna 3) half wakker maar oh zo stralend kwam kennis maken, heeft Saartje voor eeuwig vastgelegd. Die eerste momenten samen met ons 5, die hebben we, zwart op wit (en in kleur!), voor altijd. De  eerste borstvoeding, de nieuwe roze baby, die laatste (venijnige) weeën… Het staat er allemaal op. Ik ben er blij mee, we zijn er trots op en het zijn gewoon heel erg, ‘echte’ mooie foto’s en dito herinneringen. Ik zou het (moest ik nog een kindje willen), meteen opnieuw doen. Mét Saartje.
Lies De Jonghe-Daemen