Algemene voorwaarden


 1. Foto's gemaakt door Saartje kunnen worden gepubliceerd op haar website of sociale media en kunnen ook worden gebruikt voor marketingdoeleinden. Indien je hier bezwaar tegen hebt, dien je Saartje hierover vooraf te informeren.

 2. Voor het boeken van een huwelijksreportage wordt een voorschot van 250 euro gevraagd. De reservering wordt definitief na ontvangst van dit voorschot. Bij annulering door de klant geldt het voorschot als annuleringskost en kan het niet worden teruggevorderd.

 3. In geval van ziekte of andere redenen waardoor de fotograaf niet aanwezig kan zijn op de huwelijksdatum, zal Saartje proberen een vervangende huwelijksfotograaf te regelen met een vergelijkbare stijl. In dit geval wordt het voorschot terugbetaald.

 4. De betaling van een gewone shoot dient te gebeuren bij levering van de gekozen foto's of pakket. De betaling van het resterende bedrag van een huwelijksreportage dient uiterlijk twee weken na de levering van de foto's of het pakket vereffend te worden. Je ontvangt hiervoor een restfactuur.
 5. Fotografie Saartje behoudt zich als auteur te allen tijde het eigendomsrecht van de foto's voor. De klant verkrijgt het gebruiksrecht voor persoonlijke doeleinden, en voor commerciële doeleinden dient de fotograaf op gepaste wijze te worden vergoed.

 6. De fotograaf kan op elk moment de prijs van een reportage aanpassen, maar de overeengekomen prijs op het moment van boeking blijft geldig.

 7. Saartje maakt een selectie uit alle beelden op basis van haar visie en expertise. Onbewerkte en niet-geselecteerde foto's worden niet aan de klant verstrekt. Bewerkte foto's mogen onder geen beding opnieuw worden bewerkt met een filter of iets dergelijks, aangezien ze onder het auteursrecht vallen. De bewerkte foto's worden geleverd in jpg-bestanden via een online galerij waar ze kunnen worden gedownload.

 8. Bij een huwelijksreportage ontvangt de klant binnen de eerste week na het huwelijk een voorproefje. De maximale levertijd voor een huwelijksreportage is 2 maanden en voor alle andere fotoshoots is dit 1 maand.

 9. Huwelijksalbums worden betaald na de goedkeuring van de eerste opmaak. De klant kan tot driemaal toe aanpassingen aan de opmaak doorgeven. De bestelling gebeurt pas na betaling.
 10. Bijbestellingen gebeuren enkel na betaling door de klant. Bij verzending per post is de fotograaf niet verantwoordelijk voor eventuele schade tijdens de levering, hoewel er altijd wordt geprobeerd om deze verzekerd te versturen.
 11. Fotoshoots vinden meestal plaats in de omgeving van Retie, tenzij de fotograaf of klant anders beslist. Bij locaties verder dan 20 kilometer van Retie wordt een kilometervergoeding van 40 cent per kilometer gevraagd.

 12. Bij een shoot in het buitenland worden verblijf- en reiskosten aangerekend.